trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Zīmējam?!


Kaligrāfija
Katru sestdienu organizācijā ir mākslas nodarbības, kuras apmeklē vidēji pieci cilvēki (vecumā no 28 gadiem līdz pāri par 40 gadiem) ar garīgām problēmām. Pārsvarā tie ir riktīgi jauki cilvēki, kuri jau ar ir iemantojuši manu draudzību. Piemēram, Giovanni, saucu par sicīlieti, jo tā patiesi arī ir, mūs vieno mīlestība uz Sicīliju vai Francesco, kurš man ir baigais draugs un viņa tētis ar! Nu jauki! Esmu ieguvusi "tiesības" mēnesī vienreiz novadīt šīs nodarbības. Ir interesanti vērot, kā cilvēki vienkāršas lietas dara savādāk, pa savam, nevis kā sabiedrībā ir pieņemts, vai sekot maniem norādījumiem. Es jau dodu zaļo gaismu un tik vēroju!
Esam nodarbojušies ar japāņu kaligrāfiju (nu nosacīti, jo materiālus jau dabūt nevarēju), bet stāstot, kas un kā jādara, rezultātā Štefans, kuram ir autisma slimība, pārrakstīja abus Japāņu alfabētus. Vārot ziepes un gatavojot tās, tika izdomāts, ka vajag citrona sulu (un daudz) galā nekas nesanāca, bet ar maniem vārdiem, ka pietiek, nebija gana! Taisot apsveikuma kartiņas ar ziedu herbārijam, aptrūkās ziedu, tad nu tika ar līmi pielīmēts vesela pļava svaigu ziedu!
Dārzs uz papīra
Tā mums te, tai zīmēšanas pulciņā iet! Nākošo reizi taisīsim kompozīcijas no gliemežvākiem, jāuzmanās, ka tik netiek dzīvi gliemeži iesaistīti procesā!

Darbībā

Tādas lietas sataisījām

Vesels dārzs uz papīra!

Ziepju gatavošanas process

Taisam

Zaļajai krāsai - spinātus


Nu tādas mums sanāca

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru